Votar i marxar (Crònica del Ple municipal de maig)

Ple de maig protagonitzat per l’actitud del regidor del PP

Des de l’inici de la legislatura, el regidor del Partit Popular a Badia s’ha caracteritzat més per les seves absències que per la seva nul·la activitat política.

En el ple municipal de maig va arribar, va votar favorablement la pròrroga del contracte amb CESPA i va marxar.

Cal dir que el govern municipal necessitava d’aquest vot per poder aprovar la pròrroga tot i el descontentament ciutadà amb la neteja viària a Badia i la pèssima recollida selectiva del nostre municipi.

A banda d’aquest habitual episodi (aprovació pressupostos, ordenances fiscals, etc) és desconeguda la seva activitat política a l’ajuntament.

El Ple va tenir, és clar, altres punts a l’ordre del dia.

Entre d’altres, destaca el posicionament contrari a la modificació de la Llei estatal que permet el desnonament exprès. Des de l’AEB vam dir que aquesta modificació afavoreix als grans tenidors d’habitatge (bancs i fons voltor d’inversió). Destaca el posicionament del PSC que el 2007, en plena bombolla immobiliària defensava aquests desnonaments.

L’AEB també va recolzar el manteniment de la xarxa d’impulsors de la Garantia Juvenil així com la universalització dels serveis sanitaris i la lluita contra les llistes d’espera.

Com no pot ser d’altra manera, ens vam adherir a la manifestació feminista del 16 de maig per rebutjar la sentència de “La Manada” i exigir un pressupost compromès per desenvolupar el pacte d’Estat contra la violència de gènere.

L’AEB va presentar una moció en defensa del dret a la protesta política, de la llibertat d’expressió i de manifestació que va ser rebutjada pels vots contraris del PSC i el vot de qualitat de l’alcaldessa.

Sense comentaris.

En un Ple amb moltes mocions, l’AEB va donar recolzament al manteniment del Cicle Formatiu de Grau Superior de documentació sanitària a l’Institut “La Ferreria” de Montcada i Reixac tot lamentant les ja habituals retallades del departament d’Ensenyament.

L’AEB va presentar una moció en suport al professorat de l’IES Palau de Sant Andre de la Barca que va ser aprovada tot i l’abstenció del PSC.

Igualment, vam recolzar una proposta per delimitar normativament la situació d’habitatge desocupat i perquè els ajuntaments puguin regular bonificacions potestatives (IBI).

A l’apartat de Precs i preguntes, l’AEB va preguntar pel control d’accés a les dependències municipals, per què les treballadores de la biblioteca han de registrar l’entrada i la sortida de la feina a l’ajuntament i no a la biblioteca, sobre la senyalització del pàrquing Via de la Plata-Bètica-CAP, per què la regidora Encarna Rodrigo no contesta els requeriments d’informació de l’oposició i sobre la situació a l’Escola d’Adults que el curs 2018-2019 patirà una retallada a les classes de castellà i d’alfabetització.

Comments are closed