Vaga General!!

El dia 3 d’octubre vam viure una jornada de vaga general convocada per la CGT, IAC i altres sindicats en defensa dels drets i llibertats del poble. Segons els sindicats convocants, “ja feia setmanes que véiem com la repressió s’intensificava i afectava directament a milers i milers de treballadors i treballadores” i per això van convocar la vaga preveient que aquesta repressió aniria a més el propi 1 d’octubre.

El dia del referèndum es van confirmar aquestes sospites i vam veure com es superaven omplint-se les nostres retines amb imatges de cops de porra, estirades de cabell, bales de goma, ferits i destrucció. Disturbis provocats pels antidisturbis i per aquells que els van enviar aquí i els van donar les ordres.

Davant d’això, la necessitat de la vaga ja convocada quedava més que confirmada per denunciar la militarització i la repressió que estem patint per part de l’estat espanyol, que tot mostrant la seva cara més crua i autoritària, vol imposar la seva voluntat fins a les darreres conseqüències. A última hora i vist com havia anat l’1 d’octubre altres forces, i organitzacions no convocants de la vaga van sumar-s’hi anomenant-ho aturada.

Més enllà d’aquests detalls de convocatòria, centenars de milers de persones van aturar la seva activitat habitual conformant la vaga general més massiva dels últims 25 anys i sortint al carrer a mostrar la seva indignació. La vaga i les seves mobilitzacions van anar més enllà de l’independentisme i els participants del referèndum. Rajoy va dir alguna cosa així com “no me obliguéis a hacer lo que no quiero hacer” i alguns catalans no independentistes li van començar a tornar la mateixa frase. Gent amb banderes espanyoles i amb estelades manifestant-se junts pels carrers de Catalunya contra un estat que maltracta els seus ciutadans per voler votar. Moltes persones que per pertinença, per sentir-se tan espanyols com catalans no volien donar suport al moviment per l’autodeterminació s’estan veient empesos a fer-ho. No volen marxar d’Espanya, però senten que els fan fora.

Des de Badia vam participar a la manifestació a Sabadell durant el matí, acompanyats de badiencs i badienques que compartien aquesta sensació. Persones que no havien anat a votar l’1 d’octubre, però que no podien acceptar el que havien vist a la tele o als seus whatsapps.

Al marge de la postura de cadascú davant la possible independència de Catalunya no podem permetre els abusos de poder i la violència d’estat indiscriminada. Cal dir prou i des d’aquí animem a tota la ciutadania de Badia a participar de quantes mobilitzacions es convoquin en defensa dels drets fonamentals i contra la violència policial.

Comments are closed