Som independentistes??

L’Alternativa d’Esquerres per Badia no és una organització independentista. Pel simple fet que entre els seus membres i simpatitzants conviuen persones que ho són amb altres que no, unides per l’objectiu del canvi radical de la nostra ciutat a través de mitjans institucionals i socials. Treballem en un àmbit local en el que aquesta diferencia no genera cap problema perquè, a més, totes creiem en el dret d’autodeterminació dels pobles (també del català).

Però no ser una organització independentista no és excusa per a que mirem cap a una altra banda davant del que està passant a Catalunya. Volem  manifestar el nostre enèrgic rebuig a la vulneració dels drets cívics, polítics i democràtics que estem patint aquests dies en que l’estat, emparant-se en lleis caduques i hereves del franquisme que sempre hem rebutjat, està silenciant webs, confiscant cartells, revistes i paperetes, amenaçant ciutadans i alcaldes i fins i tot detenint membres del govern legítim de Catalunya. Un govern de Catalunya amb el que, sigui dit de pas, mai hem coincidit, ni en les polítiques impulsades en general, ni molt menys en les desenvolupades per a Badia del Vallès, però això tampoc pot ser excusa per a mirar cap a una altra banda quan estan patint uns atacs que considerem antidemocràtics. Justament haver-los combatut sempre, dona valor al nostre actual suport davant l’ofensiva de l’estat per evitar que el poble s’expressi.

Volem aprofitar també per confirmar el nostre ferm compromís amb l’aposta per resoldre democràticament el nostre futur polític mitjançant un referèndum d’autodeterminació.
Encara que aquest referéndum sigui considerat il·legal a la vista de les lleis españoles. Quan una llei frena els desitjos del poble, la nostra obligació és desobeir-la fins aconseguir la seva modificació.

Per aquests motius recolzem totes les convocatòries a la mobilització popular pacífica que es facin per defensar la democràcia i cridem els nostres veïns i veïnes de Badia a participar-hi. De no començar a actuar per defensar la democràcia i la llibertat podríem trobar-nos amb que aquestes paraules escrites fa un dies per l’amic Joan Tafalla, parafrasejant les famoses de Martin Niemöller, prenguin més sentit que mai,

Primer van inhabilitar en Mas i a un parell de conselleres però com són uns retalladors i uns neolliberals jo vaig pensar: ja s’ho faran!
Després van identificar uns nois de la CUP que penjaven cartells, però com jo no sóc de la CUP, vaig mirar cap a una altra banda.
Després van començar a visitar impremtes, però com que buscaven unes paperetes d’un referèndum que no em sembla perfectament impol·lut ni amb prou garanties, també vaig pensar: ja s’ho faran!
Després van desplegar mesures extraordinàries a nivell judicial, van desplegar forces policials, van impedir que correus repartís propaganda “sediciosa”, però com que la cosa no anava amb mi vaig seguir ignorant l’assumpte.
Després van cridar a declarar els alcaldes, però com que no eren dels meus, vaig pensar, ja es resoldrà…
Després van detenir als de la CUP, però com jo no sóc de la CUP no vaig dir res.
Quan van venir a per mi, ja no quedava ningú per a defensar la meva llibertat.

Comments are closed