Republicans a l’oposició, monàrquics al poder

El PSC es retrata amb el seu vot contrari a una moció per derogar les injúries a la Corona

El Ple Ordinari de novembre comptà amb l’aprovació per unanimitat del Pla d’acció comercial i mesures de dinamització del comerç local com a punt més destacat. El treball previ amb l’Associació de Comerciants va permetre un acord molt ampli.

Igualment, s’aprovà per unanimitat una proposta per instar al Departament de Salut a reconèixer l’atenció primària com el veritable eix del sistema sanitari públic. La sessió plenària es desenvolupà mentre els professionals de la sanitat exercien el legítim dret a vaga. A Badia els greuges per les retallades de serveis socio-sanitaris és ben llarga com totes sabem.

D’altra banda, el Ple aprovà la segona pròrroga de contracte privat de serveis d’assessorament i mediació d’assegurances i una modificació de crèdit.

El punt més polèmic de la sessió va ser la defensa de la monarquia feta pel PSC negant-se a votar a favor d’una proposta que perseguia la derogació del delicte de presó per injúries a la Corona i reafirmar-se en el compromís amb els valors republicans i democràtics. A la majoria de les universitats estatals s’estan celebrant referèndums entre monarquia i república. Com bé es va afirmar des de l’AEB, el PSC és republicà quan és a l’oposició al Congrés dels Diputats i ben monàrquic quan el seu líder ocupa la Moncloa.

A l’apartat de Precs o Preguntes, des de l’AEB es va demanar sobre les pintades ofensives envers la dona al lloc on se celebrava un acte central el passat 25 de novembre i sobre l’assistència del govern municipal a l’acte convocat pel col·lectiu Fem Vallès a la Fira de Sabadell.

Comments are closed