Rebutgem el bus de la Transfòbia, ni al nostre carrer ni a les nostres escoles

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Aquest 27 de febrer vam ser coneixedors que l’associació ultracatòlica HazteOir, coneguda principalment per les seves campanyes obertament LGTBIfòbiques, vol realitzar pel territori estatal una nova campanya amb un autobús per a promocionar un llibre amb profunds atacs a la igualtat de les persones LGTBI.

Amb lemes com: “Los niños tienen pene. Las niñas tienen vulva. Que no te engañen” o “Si naces hombre, eres hombre. Si naces mujer, seguirás siéndolo”.

Avui, aquest debat a saltat als medis de comunicació generant un gran malestar social.

A més a més, a mesura que es van descobrint els detalls de la campanya sabem que aquest bus, ja etiquetat com el «BusTransfòbic», té la intenció de passar i aturar-se per la comunitat Catalana. Concretament: Barcelona (divendres 3 de març) i L’Hospitalet – Sant Cugat del Vallès (dissabte 4 de març).

Des de l’AEB mostrem en nostre total rebuig davant aquesta campanya. Trobem que incita directament a l’odi, coacciona les llibertats i va directament en contra d’un col·lectiu ja estigmatitzat de per sí.

Des de l’AEB diem ben fort que ni volem ni permetrem que aquestes campanyes (ideades i vinguin d’on vinguin), ni aquesta publicitat rodant -o en qualsevol altre format-, ni les nostres escoles arribin al nostre territori.

Demanem al nostre Ajuntament que faci una declaració institucional pública en rebuig a aquests fets. I vetlli que, en darrera instància, campanyes com aquestes mai arribin a la nostra ciutat.

Tanmateix, instem als Ajuntaments a on aquest «bus» té prevista aturada (Barcelona, L’Hospitalet i Sant Cugat) mostrin de manera clara i contundent el seu rebuig a la presència del «BusTransfòbic” a les seves ciutats.

Demanem a la Generalitat que no permeti que el «BusTransfòbic» entri a Catalunya. Per vulneració greu del Codi Penal en matèria de delictes d’odi, fonamentat en la discriminació i estigmatització als menors trans. Per incitar a la violència cap al col·lectiu LGTBI. Per vulnerar el que s’estipula a la llei catalana 11/2014,

Exigim al Govern de l’Estat que retiri la condició “d’entitat d’utilitat pública” concedida pel Ministeri de l’Interior i que es manté vigent a dia d’avui.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed