Ple Municipal d’octubre a Badia

Amb les absències del PP i de la regidora no adscrita va tenir lloc un Ple tens marcat per l’actualitat política a Catalunya.

S’aprova el Pla d’Inversions 2017. Des de l’AEB votem contràriament després de rebutjar el pressupost 2017 aprovat amb el vot de qualitat de l’alcaldessa. Destaquen partides del període 2012-2015 sense executar com ara les de replantació d’arbres per les ventades.

S’aprova per unanimitat el protocol d’activació d’urgència per residus d’amiant a la via pública i jardins comunitaris complint així una demanda veïnal ineludible a través de l’AAVV. Des de l’AEB hem criticat el retard en l’aprovació d’aquest protocol i instem a que s’aprovin els 3 protocols encara pendents així com el Pla director per a la retirada de l’amiant a Badia.

S’aprova per unanimitat la proposta d’acord en condemna i rebuig a les accions policials durant el passat 1 d’octubre.

Recolzem la petició de gestió pública de la SAREB per evitar l’especulació immobiliària als municipis. Els habitatges s’han de destinar específicament a habitatge social en col·laboració amb els municipis. Cal informar dels actius de la SAREB a cada localitat per millorar la gestió.

L’AEB creu, a més a més, que aquesta informació l’ajuntament de Badia del Vallès l’ha de fer pública. Creiem necessari, per tant, que s’informi amb dades actualitzades dels habitatges propietat de SAREB que hi ha a Badia i així tant veïnes com entitats podran fer millor les aportacions en les polítiques d’habitatge al nostre municipi que creguin necessàries.

Donem suport a la retirada de les correccions de la Llei de Renda Garantida de Ciutadania.

Donem suport a moció per demanar la llibertat dels presos polítics Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d’Òmnium Cultural respectivament. La moció no s’aprova pel vot contrari del PSC.

Recolzem moció en defensa del model educatiu català.
Votem en contra de proposta per demanar eleccions anticipades a Catalunya.

Presentem moció de rebuig a l’aplicació de l’article 155 a Catalunya promogut per PSOE, PP i C,s, que atempta clarament contra les institucions catalanes i el seu autogovern. La moció no prospera pel vot contrari del PSC.

Acabat el Ple, al plenillo destacà el manifest de presentació del Comitè en Defensa del Referèndum (CDR) a Badia en que instava l’alcaldessa a defensar els resultats derivats del referèndum de l’1 d’octubre.

Comments are closed