Parlem de República i dels valors republicans

El passat divendres dia 13 d’abril, des de l’AEB conscients que de vegades es parla de REPÚBLICA sense saber ben be l’abast d’aquest terme, convençudes que un govern republicà, és molt més que un govern sense rei, i segures que darrera el concepte REPÚBLICA hi ha uns valors a defensar i a practicar, una manera diferent de governar i de fer, vàrem convidar al professor de la universitat Pompeu Fabra i membre de l’Associació Sabadell per la República Martín Rodrigo a fer una conferència.

A través dels conceptes que es van anar desgranant durant la xerrada, ens vàrem fer encara més conscients de dues coses.

La primera que es corre el risc de buidar de contingut el concepte de república si no tenim en compte els valors republicans com el de democràcia, la de veritat, la de la participació i la igualtat entre totes les persones siguin com siguin, vinguin d’on vinguin.

La segona que l’AEB està en el bon camí, tot i que el camí és encara molt llarg, quan defensa la participació i la corresponsabilitat de tots els veïns en la gestió de la ciutat.

Val a dir que la xerrada va superar en escreix les expectatives que els assistents hi havíem dipositat. Tant és així que algunes persones ens han expressat el desig de tornar a convidar en Martín per ampliar aspectes que, naturalment, en els que un acte de la durada d’aquest no va permetre aprofundir.

Comments are closed