Nou curs, mateixes mancances

Comença el curs 2017-2018 i com cada any, assistim a la il·lusió dels nostres infants per retrobar companyes i conèixer nous amics i professors.

Mentrestant, els mestres, la majoria vocacionals, retrobem els centres amb ganes i constatació que cada any estem igual però no, que cada any és més complicat donar el servei que els nostres infants mereixen en condicions de qualitat i d’equitat.

L’administració educativa ja fa temps que va deixar de creure en l’escola pública com a element cohesionador de la societat.

Fa temps que els concerts educatius a l’escola concertada i a les escoles d’elit creixen paral·lelament a la retallada de recursos (materials i personals) a l’escola pública.

Al llarg de la setmana assistirem a un allau d’estadístiques que ens diran que tenim més recursos i que bla, bla, bla.

La realitat dels centres és una altra.

Menys professors, menys recursos materials i pedagògics i centres que necessiten importants reformes d’adequació.

Els professionals de l’educació fan front a una administració que mira l’ensenyament com si fos un negociat més on els números han de quadrar.

Lluny queden els desitjos de planificació educativa amb els ajuntaments.

L’enfortiment de la comunitat educativa (AMPAs, consells escolars, claustres, etc.) hauria de ser prioritat si realment volem una escola de qualitat. La implicació de tots els sectors és clau per millorar, no únicament els resultats acadèmics sinó també la cohesió social del lloc on l’escola s’inserta.

A Badia tenim grans professionals que lluiten contracorrent per aixecar el llistó.

Si realment ens creiem com a societat que l’educació és prioritària, ajudem-los, recolzem-los i, per damunt de tot, no defugim les nostres responsabilitats com a pares, famílies i comunitat.
Els nostres infants ens necessiten.

Comments are closed