No passaran

El nostre local, el casal de l’Esquerra de Badia del Vallès, ha aparegut aquest dijous 30 de novembre al matí amb una pintada amenaçadora, adhesius al rètol i una placa de la trobada de casals arrencada de la façana. Ha estat la primera vegada que ens hem trobat amb un acte d’aquestes característiques, després de més de nou anys instal·lats a la plaça de la sardana, tot i que havíem rebut últimament alguna amenaça en forma de carta anònima.

Des de diferents col·lectius que han desenvolupat les seves activitats al casal i concretament des de l’AEB no hem dubtat a expressar-nos a través de pintades quan els mitjans habituals d’expressió han estat limitats per un o altre motiu, però mai ho hem fet a locals d’altres col·lectius i sobretot mai amb un caràcter amenaçador ni insultant com ha estat el cas.

Pensem que la llibertat d’expressió mai pot emparar insults, amenaces ni actes vandàlics i per això denunciem públicament el que considerem una agressió feixista. Aquestes agressions s’han incrementat arreu del país després del referèndum de l’1 d’octubre i concretament a Badia on ja es van fer pintades contra el local de l’associació de veïns.

Creiem que aquests atacs van contra nosaltres per ser una organització compromesa amb la lluita de la classe treballadora, amb la llibertat i amb el dret d’autodeterminació del poble català.

L’assemblea de l’AEB sempre ha estat un espai ampli i transversal on totes les persones son benvingudes i on debatem des del respecte i el pluralisme ideològic. Si aquesta és la nostra traïció, volem fer saber que, malgrat les pintades i les amenaces, continuarem amb la mateixa voluntat i objectius.

Tot i no ser una organització independentista volem reafirmar el nostre enèrgic rebuig a la vulneració dels drets cívics, polítics i democràtics que estem patint aquests dies en que l’estat, emparant-se en lleis caduques i hereves del franquisme que sempre hem rebutjat, està atacant Catalunya amb l’excusa de combatre el camí cap a la independència del govern. Creiem que l’atac rebut a la nostra seu s’emmarca en aquest ambient de vulneració de drets en que es normalitzen les manifestacions feixistes, el tancament de webs, la confiscació de cartells, de revistes i de paperetes, el processament d’alcaldes i fins i tot l’empresonament de membres del govern legítim de Catalunya. Aquesta persecució és la que empara actituds com les que hem patit.

Volem agrair el suport rebut de ciutadans i ciutadanes del nostre poble i de diverses forces polítiques locals, així com de candidatures alternatives i d’esquerres d’altres municipis veïns. En aquest sentit demanem la unitat de totes les antifeixistes de Badia perquè Catalunya i concretament Badia, ja ha demostrat altres vegades que el feixisme no hi té cabuda. Creiem que el fet de no ser independentista o no estar d’acord amb les accions del govern Puigdemont no pot ser excusa per a mirar cap a una altra banda davant del que està passant a Catalunya.

Als propers dies us anunciarem la data i l’hora per re-estrenar la nostra persiana i poder acomiadar l’any fent net de feixisme. #NOPASARAN.

Badia del Vallès, 1 de desembre de 2017.

Assemblea de l’Alternativa d’Esquerres per Badia.

PD: Us agrairíem difusió

Comunicat

Comments are closed