Fem Badia [Assemblea oberta] Dissabte 26 de maig

Dissabte 26 de maig a les 11h a la Plaça de les Entitats (davant el Centre Cívic).

Badia mostra un endarreriment preocupant en serveis, atenció a les persones i infraestructures i creiem que, en part, és a conseqüència del desgovern que pateix a l’ajuntament on el govern actual mostra signes clars d’esgotament, manca de projecte de municipi i unes maneres de fer basades en la prepotència, la incoherència i l’amiguisme.

Aquesta situació ha portat a Badia en Comú i a l’Alternativa d’Esquerres per Badia a una reflexió conjunta per intentar trobar solucions. Considerem que, malgrat tot, Badia conté l’energia, les persones i les capacitats per construir un futur viable com a municipi on viure i cal unir esforços per fer-ho possible. Però som conscients que aquest canvi que necessitem només el farem entre totes i per això ens adrecem a totes les persones que, crítiques amb l’actual situació al nostre municipi, voleu construir quelcom diferent. Ho farem de l’ única manera que hem aprés dels i les que ens han precedit, amb humilitat i constància. Ho farem debatent, acordant i, finalment, actuant. Fem una crida perquè estem segures que ja és urgent i necessària aquesta proposta a Badia.

Volem promoure la construcció d’una l’alternativa política de govern, però no només. Pensem que no es tracta simplement de canviar el govern de la ciutat, sinó de canviar sobretot les maneres de fer política i les polítiques a fer tant a l’ajuntament com des de la societat. Creiem que el canvi que Badia necessita es juga a l’ajuntament i també acompanyant els moviments populars a generar organitzacions que ens permetin una veritable participació ciutadana des de la transparència i la horitzontalitat.

Nosaltres venim dels moviments socials, d’esquerra, anticapitalistes, associatius, feministes i ecologistes de base. Hem patit les retallades del neoliberalisme, els desnonaments d’un sistema capitalista salvatge i inhumà, els acomiadaments a les empreses i les desigualtats salarials. Per això som les persones que lluitem, les que ens hem organitzat a diferents assemblees, les que sempre hem proposat alternatives rebent sovint el menyspreu i l’arrogància com a única resposta. Heretem amb orgull la feina feta per centenars de companyes i companys al nostre municipi des de diferents organitzacions i moviments populars, però sabem que no hi som totes les persones necessàries per canviar Badia. Per fer-ho possible necessitem més opinions i més mans. Comptem amb les teves? Vine perquè totes fem Badia!

L’assemblea ciutadana del 26 de maig és oberta a tothom que vulgui donar un tomb a Badia d’una vegada per totes. Debatrem la situació social i política del municipi a l’ajuntament i al carrer i acordarem les primeres accions per intentar revertir aquesta situació.

Ens veiem dissabte una abraçada.

Entre totes i tots, FEM BADIA.

Comments are closed