Èxit de la Jornada de reivindicació de l’ensenyament públic del Vallès Occidental

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Amb la participació de tots els grups parlamentaris excepte Convergència Democràtica i el Partit Popular

Diumenge 22 va tenir lloc al Teatre Cooperativa de Barberà del Vallès una Jornada d’Ensenyament Públic organitzada per la Coordinadora d’Ensenyament Públic del Vallès Occidental (CEPVOC).

IMG-20160522-WA0015L’acte va comptar amb la presència de diversos col·lectius i representants institucionals de la comarca.

Després de la salutació institucional de l’alcaldessa de Barberà, Sílvia Fuster, l’acte va ser conduit pel periodista Siscu Baiges amb la presència d’Àlex Rosa (CUP), Jèssica Albiach (CSQP), Esther Niubó (PSC), Sònia Sierra (C,s) i Carles Martínez (ERC).

RIMG-20160522-WA0017osa (CUP) va destacar el model dual públic-privat que, majoritàriament paguem amb els diners de totes i com el pressupost per a educació hauria de ser del 6% i tant sols arriba al 2,04%. Rosa destacà el model de la LEC amb escoles A, B i C que segreguen per nivells socioeconòmics i com aquesta llei s’ha carregat la democràcia als centres.

IMG-20160522-WA0013Albiach (CSQP) destacà l’arraconament de l’educació pública a Catalunya amb una doble xarxa amb retallades del 20% a la pública, a l’escola bressol i amb un insuficient manteniment dels centres. “Falta voluntat política per defensar l’escola pública i aprofitar la davallada demogràfica per reduir ràtios perquè els nostres infants només tindran 3 anys una vegada a la vida”.

Niubó (PSC) defensà els professors com el pilar del sistema educatiu. El govern de la Generalitat no es creu el 0-3 i el 90% de les retallades les ha patit l’escola pública i la concertada només un 10%. Els barracons i la desinversió és a l’escola pública baixant ajuts i beques a l’escola pública. “No és un problema normatiu sinó ideològic”

Sierra (C,s) digué que la consellera Ruiz no creu en l’escola pública i que estem com als anys 70 a nivells de barracots amb la precarització de l’escola pública en les condicions del professorat. “Què passa amb les substitucions?”.

Martínez (ERC) digué que la LEC cal inIMG-20160522-WA0016terpretar-la i que no empara l’escolarització segregada i que cal millorar la formació del professorat i fer política d’equitat en la distribució dels recursos i potenciar l’autonomia dels centres. “No cal confondre les lleis amb els programes electorals”

IMG-20160522-WA0009Després de les intervencions dels ponents, l’acte va acabar amb la intervencions de diferents persones des del públic.

A l’entrada del Teatre Cooperativa un munt de carpes plenes d’activitats per a infants amb caràcter reivindicatiu de la Plataforma d’Ampes de Ripollet i de la Plataforma Secundària de Qualitat de Barberà del Vallès.

IMG-20160522-WA0012 IMG-20160522-WA0010

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed