Exigim la llibertat de Cuixart i Sánchez

Ahir a la nit vam saber que la jutge Carmen Lamela havia decretat presó incondicional sense fiança per als presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, pels fets registrats el 20 de setembre davant dels departament d’Economia durant els registres de la Guàrdia Civil. La magistrada va veure indicis de reiteració del presumpte delicte de sedició, risc de fuga i de destrucció de proves.

S’acceptava, per tant, la petició de la fiscalia i es decidia enviar a un centre penitenciari als màxims responsables de les dues principals entitats sobiranistes de Catalunya.

Aquesta nit Jordi Sànchez i Jordi Cuixart han passat la nit privats de llibertat coincidint amb el dia que el president de la Generalitat feina una nova demanda de diàleg al govern espanyol.

Avui a l’estat espanyol hi ha dos presos polítics més.

Des de l’AEB volem manifestar el nostre total rebuig al fet de que s’acusi d’un delicte de sedició als responsables d’unes mobilitzacions cíviques i sense incidents que s’han dut a terme a Catalunya els darrers anys.

Creiem que aquest empresonament és un atemptat contra les llibertats polítiques i alhora dificulta el diàleg que tant necessari és i que tantes veus demanen.

Volem solidaritzar-nos amb les famílies de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i volem demanar la seva llibertat immediata.

Mentrestant, des de l’AEB cridem a la gent a que surti al carrer participant pacíficament de les concentracions, mobilitzacions o accions que es prenguin en defensa de les llibertats, del lliure pensament polític i en defensa dels nostres drets individuals i col·lectius.

Creiem imprescindible una resposta col·lectiva a l’alçada de la seva envestida si no volem que es normalitzin actes d’una gravetat com el que estem denunciant.

Comments are closed