Defensem els nostres drets, abans que sigui massa tard


Molts catalans i catalanes vam sortir al carrer arran de la detenció del MHP Carles Puigdemont a Alemanya, convocats tan pels CDR com per ANC i ÒMNIUM. I la gent va respondre.

Persones que són plenament conscients que s’ha arribat a un punt que la protesta va més enllà de República o independentisme, sinó que va de drets humans i democràcia.

Aquests valors són els que ens hauria d’unir ara mateix a tots. Més enllà de grups polítics i més enllà d’independència. Tots units en defensa dels drets humans i la democràcia. Defensant el respecte dels principis democràtics, les llibertats dels ciutadans catalans, l’alliberament dels presos polítics i el respecte de les institucions catalanes. I denunciant la repressió dels nostres drets.

Perquè qui no veu el que s’ha endarrerit en drets democràtics fins a èpoques que molts creien passades és ser miop o no voler veure.

Quan a Catalunya hi ha 1066 ferits al referèndum, més de 900 represaliats judicialment, un cop d’estat i espoli sota art. 155, tot el govern fulminat, 9 presos polítics, 6 exilis, sense llibertat ni drets. I davant la possible extradició i empresonament de Puigdemont.

Però recordem que a Múrcia van multar a un home per menjar pipes en les protestes de l’AVE, a Madrid van censurar una obra d’art, Alfredo Ramírez està en presó per uns tuits i Pablo Hasel i Valtronic poden córrer la mateixa sort per fer rap. Això no va només de Catalunya. Demà pots ser tu.

Des de l’AEB defensem les institucions catalanes, el dret de sufragi i el dret d’investir el president de la Generalitat que triem els catalans i no el que ens imposin des dels despatxos de Madrid. I volem recordar que el moment actual en el que ens trobem és degut a la incompetència d’un govern a l’Estat de Madrid incapaç de dialogar i d’oferir solucions a les reclamacions catalanes, obligant al poder judicial a fer la feina política. Per a què serveixen, llavors, aquests polítics? Perquè no han volgut mai dialogar? Fent-ho, molt probablement ara no hi hauria l’alta tensió política i social que actualment hi ha a Catalunya.

Reclamem també l’alliberament dels presos polítics i el retorn amb garanties dels exiliats.

I creiem que una manera d’aconseguir-ho és com a poble organitzat. Sortint al carrer, protestant de manera pacífica, però també fent Vaga General si cal. I es que hem arribat al punt que les protestes són necessàries i imprescindibles. Sense por i sense fer un pas enrere.

Ens veiem al carrer en defensa de la democràcia i els drets humans!

Comments are closed