Confluències? Ens veiem a les lluites (2)

Davant d’algunes insistents acusacions en relació a que l’AEB no va voler formar part de Badia en comú i que per això és culpable que l’esquerra no hagi guanyat les eleccions a Badia, volem aclarir el següent:

És cert, l’AEB va decidir al mes d’octubre no participar de Badia en comú, la proposta de confluència llençada per ICV i Podemos de la ciutat. El motiu principal (vam explicar la decisió públicament amb tot detall) va ser que ICV i nosaltres havíem defensat durant anys projectes polítics diferents per la nostra ciutat. Consideràvem i considerem que qualsevol projecte alternatiu i de ruptura ha de construir-se al marge dels partits oficials del sistema entre els que situem ICV per les seves actuacions a la pràctica.

També és cert que Podemos a Badia sabia de la nostra posició des del mes de juliol, quan vam oferir renunciar a les nostres sigles per construir alguna cosa més àmplia (també està escrit i publicat). Podemos a Badia, lliurement es va decidir per intentar una confluència que inclogués ICV en comptes de participar de la nostra proposta, a diferència del que han fet a altres localitats de la comarca com Barberà, Castellar o Ripollet. Tothom deu saber que a aquesta última població, l’aposta de Podemos de sumar la seva força emergent a l’esquerra alternativa ja existent els ha donat la victòria i segurament l’alcaldia.

Sempre els fets poden interpretar-se i explicar-se de diverses formes sense que això signifiqui que cap d’elles sigui mentida. En qualsevol cas, no és interès de l’AEB desgastar-nos en la discusió del que cadascú hauria d’haver fet, ni en buscar culpables de res, més aviat volem dedicar-nos a continuar la nostra tasca de construcció d’una alternativa social que també pugui ser institucional, a la que totes les persones que ho vulguin són convidades.

Comments are closed