Badia s’adhereix a la xarxa de municipis LGTBI

S’aprova per unanimitat la moció presentada per l’AEB

El Ple de març va estar marcat per l’aprovació unànime de la moció presentada per l’Alternativa d’Esquerres per Badia (AEB) que expressa la lluita contra la LGTBIfòbia amb reaccions de rebuig i immediates davant de qualsevol acte d’aquestes característiques i l’enfocament integral de les polítiques de gènere.

El Ple va començar amb la presa de possessió del nou regidor de l’AEB Ruben Toro Álvarez, en substitució de la companya Ruth Escolà, a qui desitgem molts encerts.

A banda d’això, hi va haver l’aprovació de propostes d’acord sobre finançament local i beques que comptà amb el vot contrari de la nostra formació per insuficients i parcials.

A tres mesos de l’aprovació del pressupost 2017 el govern portà una modificació de crèdit dels serveis de neteja municipals que mostren una deficient planificació econòmica.

Un conveni de salut pública i la creació d’una comissió de clàusules socials van ser altres aspectes tractats al Ple.

En l’apartat de mocions vam subscriure una moció inspirada en el 15M per a la participació directa de la ciutadania en els afers que ens afecten.

Hi va haver també proposta d’acord per caminar cap a un nou model energètic i per una Badia lliure de publicitat sexista. En aquest sentit, el portaveu de l’AEB, en Miguel Rodríguez, va manifestar que esperem que es tingui en compte en la programació i continguts de la Festa Major 2017.

L’AEB va presentar una altra moció pel control i seguiment efectius del compliment de les mocions aprovades al Ple.

Una vegada més, i sense cap explicació raonable i raonada, la moció no va prosperar gràcies al vot de qualitat de l’alcaldessa. Des de l’AEB ens demanem si és aquesta la concepció de qualitat democràtica que té el PSC.

Com a punt d’urgència es va incorporar l’adhesió de Badia al Consorci Besòs-Tordera. Aquesta adhesió permetrà l’elaboració de treballs tècnics per a la millora del riu Sec i, esperem, la futura consecució de fons econòmics supramunicipals per assolir aquesta millora.

Des de l’AEB es va mostrar la preocupació per l’afectació de les obres d’ampliació de la C58 al pas per Badia.

Per acabar, a l’apartat de precs i preguntes, des de l’AEB es va preguntar per la “desaparició” del parc de la II República i com es pensa substituir així com per sol·licitar un Pla de Manteniment dels Parcs Infantils de Badia.

Comments are closed