A Badia també escollim el Parlament

Comunicat de l’AEB respecte de les eleccions del 27S
El proper 27 de setembre hi ha convocades eleccions al Parlament. L’AEB, en ser una organització de caràcter local i dins la qual conviuen diverses sensibilitats, no participa d’aquestes eleccions ni dona suport explicit a cap de les candidatures que si ho fan.

Evidentment, aquesta posició dona llibertat a les persones que formen l’AEB per donar suport a la candidatura que creguin oportú.

Però el fet que no participem col·lectivament de cap candidatura no vol dir que no tinguem opinió davant el 27S. Creiem que cal aprofitar aquestes eleccions per donar força a aquelles candidatures que es comprometin a garantir en l’àmbit nacional algunes qüestions que nosaltres intentem promoure en el nostre àmbit local:

• Prioritzar la vida de les persones per sobre del pagament del deute. Cal fer front a la dramàtica situació d’empobriment generalitzat de les classes populars i treballadores. Aturada immediata dels desnonaments i els acomiadaments, impuls del lloguer social i d’un pla d’ocupació pública amb contractació directa per part de les administracions, la Renda Garantida Ciutadana i per mesures per revertir la pobresa energètica, així com per la reversió de les retallades socials i laborals.

• Recuperació del serveis públics privatitzats així com la gestió pública de tot l’ensenyament, la sanitat o la justícia.

• Reversió de les retallades i creació d’un Sistema Integral de Protecció Social, universal, solidari i públic, que inclogui totes les situacions susceptibles de ser protegides i que instauri la Renda Garantida Ciutadana.

• Garantir, respecte la possible independència de Catalunya, que el procés per prendre les decisions tingui un caràcter profundament democràtic i popular.

• Tenir present que l’exercici de la plena sobirania popular requereix, no només decidir sobre la relació amb l’Estat espanyol, sinó també amb la UE i la Troica, institucions antidemocràtiques que actualment dicten les polítiques neoliberals d’austeritat.

• Canviar les formes de fer política posant fi a les portes giratòries, les comissions i la professionalització de la tasca política.

• Atendre les necessitats de Badia del Vallès promovent l’aprovació de la proposta de llei que va presentar el nostre ajuntament en ple i que CiU i ERC han bloquejat.

Aquests són alguns punts sobre els que hem reflexionat o hem llegit a alguns programes electorals, però en definitiva creiem que cal enfortir aquelles opcions que, amb independència de la independència, lluiten cada dia per un model social més just, més igualitari, més democràtic i més ecològic.

El que passi al Parlament de Catalunya afecta i molt a la vida dels badiencs com hem vist amb la no aprovació de la nostra llei de finançament, així que no ens hauríem d’inhibir. Fes la teva reflexió, no et deixis despistar pels venedors de fum televisius i decideix.

AEB coordinació

Comments are closed