Un programa per portar el Poble a l’Ajuntament (català i castellano)

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Aquí tens el programa de l’Alternativa d’Esquerres per governar l’ajuntament de Badia durant el període 2015-2019. Aquest programa ha estat elaborat entre els mesos de gener i abril de 2015 amb la participació de membres i simpatitzats de l’AEB, així com amb l’ajut de ciutadans diversos que van fer les seves propostes. El nostre agraïment a totes les persones que amb les seves idees i treball han contribuït a confeccionar aquest programa. És un programa hereu dels que l’AEB ve bastint des de 1995 i de tota l’experiència social i politica acumulada des de llavors en la construcció d’una alternativa d’esquerres per a Badia.

Programa govern AEB 2015-2019

Clica sobre la imatge i mira el  programa

Resumen programa 2015

Programa en castellano

Una de les bases d’aquest document és la idea que votar cada quatre anys i donar un xec en blanc per governar als que surten escollits no és suficient democràcia. Cal una altra manera de fer política i nosaltres intentem construir-la dia a dia. Practiquem la rotació de càrrecs, tenim un codi ètic, rendim comptes a la ciutadania de la feina feta, recollim les seves propostes per a dur-les fins les administracions i estem organitzats horitzontalment, de manera que entre tots i totes prenem les decisions.

Creiem en la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació com a eines bàsiques d’intervenció política. Per això el nostre compromís més important és governar amb la ciutadania, amb processos de participació i discussió que siguin vinculants, realitzant consultes i referèndums. Volem transformar el món en què vivim per fer-lo més just, sostenible i igualitari, essent conscients que no podem pretendre un món millor si no treballem cada dia per fer-lo possible al nostre voltant.

La crisi econòmica que l’actual sistema ens està fent viure, ha tingut un efecte devastador sobre les classes populars, que som les que conformem la nostra ciutat.

Badia, que ja patia la manca de recursos des de la seva creació per un dèficit estructural ha vist incrementada aquesta mancança per l’injust finançament que van pactar els partits de l’ajuntament (excepte l’AEB) amb la Generalitat. Això, a més de tenir un dels índexs més alts d’atur, veure’ns afectats per les retallades en sanitat, ensenyament, polítiques socials i en molts casos pels desnonaments. Tot junt ha fet augmentar el patiment dels nostres ciutadans i l’ajuntament que és la part de l’administració més propera als ciutadans no es pot desentendre d’aquesta situació.

Volem que a la nostra ciutat tothom que hi visqui es senti ben acollit, respectat i formant part de la comunitat. Treballem perquè la nostra ciutat sigui inclusiva i tothom hi pugui desenvolupar el seu projecte vital amb plena autonomia i sense barreres arquitectòniques ni socials.

Ja fa 20 anys que des de l’ajuntament, normalment a l’oposició, treballem en aquesta direcció. Nosaltres oferim a Badia els valors que ens han fet créixer, igualtat, participació, responsabilitat, esforç, confiança, coratge, alegria, humilitat, respecte, diàleg, gestió, creativitat, compromís, transparència i sobretot, treball, treball i treball. Uns valors que configuren una alternativa d’esquerres per aconseguir portar el Poble a l’ajuntament que hem concretat en aquest programa electoral.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed