Tornarà a tenir el PP la clau?

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Dissabte Eva Menor va ser escollida de nou alcaldessa de Badia. En no tenir majoria absoluta dels vots dels regidors i regidores ho ha estat com a cap de llista de la candidatura més votada. Això últim vol dir que per aprovar la majoria de decisions del seu govern necessitarà algun vot més que els seus o, almenys, que la resta (9) no votin en contra.

En aquesta situació, Eva Menor i el PSC tenen sobre la taula dues opcions. Girar les seves polítiques i formes de gestionar l’ajuntament 180 graus per poder obtenir el suport de l’esquerra o continuar com fins ara comptant amb el suport, per activa o per passiva, del PP.

L’opció de comptar al el PP seria segurament la més fàcil per Eva Menor ja que li ha funcionat fins ara per anar tirant i és de suposar que no li posaran gaire pegues. Però seria un total contrasentit en un municipi que ha triat 16 regidors, dels 17 possibles, de candidatures anomenades d’esquerres, que la del PP tingués la clau.

El que és segur és que el suport dels cinc regidors de l’AEB no l’obtindrà si no fa aquest gir de 180 graus en les seves polítiques i en les seves formes.

Potser deixar enrere les acusacions falses, les demagògies i el joc brut utilitzats pel PSC durant la campanya seria una bona manera de començar a girar i no només demanar respecte als altres des de la presidència del ple. Les crides genèriques al respecte, a la col·laboració, a l’esperit de consens i tots aquests bonics conceptes no serveixen de res si no es concreten i s’acompanyen de l’acció coherent de qui les fa. És el que demanem.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed