RETALLADES ENCOBERTES A LES URGÈNCIES DEL CAP BADIA

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Com és sabut, les urgències del CAP Badia van patir una retallada de vuit hores diàries (24:00 a 8:00h.) al juliol de 2011 que vam comportar una forta mobilització ciutadana en contra.

Si no fos prou, des de l’AEB hem tingut coneixement que aquestes retallades del servei no acaben aquí.

El Servei Català de la Salut estableix que de 8 a 9 hores del matí i de 15 a 16 hores de la tarda es fan ACTIVITATS NO ASSISTENCIALS: sessions clíniques, recerca, formació… al servei d’urgències del CAP Badia. És a dir, que tot i que hi haurà un metge i una infermera d’urgències per si hi ha una urgència/emergència que no pot esperar, no s’atendrà ningú d’urgències.

 

L’AEB considera aquesta estructura com una retallada efectiva de 2 hores més al dia ja que qui decideix si és una emergència o no serà un zelador o un administratiu del CAP, no pas un metge. L’AEB considera que un reconeixement ben fet pot determinar la urgència o no ja qui hi ha moltes patologies que només poden ser reconegudes i valorades per un professional.

Davant d’aquesta retallada encoberta del servei, l’AEB va manifestar al Ple Municipal del mes de juliol la necessitat de revisar l’estructura del servei d’urgències al CAP de la nostra ciutat a través de la Comissió de seguiment de Salut i Sanitat Pública que serà convocada al mes de setembre i, per damunt de tot, informar la ciutadania.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed