Quí som

L’Alternativa d’Esquerres per Badia és un petit moviment polític i social que treballa a Badia del Vallès des de la perspectiva de l’acció cívico-política de l’esquerra que planta cara al sistema des del barri, i que es preocupa pels perjudicis que provoca a les persones i el planeta. L’AEB lluita per la transformació social amb la participació de tothom, és una esquerra vinculada als moviments socials i als seus plantejaments.

L’Alternativa d’Esquerres per Badia és un partit assembleari de caràcter municipalista. Però que vol dir tot això? Com s’articula un partit que pretén ser un moviment assembleari i municipalista? Com s’organitza? Perquè la gent entengui aquest fet i pugui entrar a participar en el nostre projecte cal explicar aquests termes i com ens organitzem. bannerQui

Actuem localment…
…sense predre la visió global.
Treball comarcal.
Acció municipal participativa.
Acció comunitària reivindicativa.
Desenvolupament Sociocultural.
Gent de Badia. 

Actuem localment… 

En els últims anys, des de varis sectors de moviments i del teixit social s’ha fet una aposta pel municipalisme, entès com a treball polític des de la proximitat: el municipi o el barri com espai més proper i per tant privilegiat d’intervenció.

Així, l’Alternativa d’Esquerres per Badia és un partit MUNICIPALISTA perquè, tot i tenir la consciencia oberta a l’esdevenir mundial, incideix en política estrictament des del municipi de Badia. I un fet prou destacable, no forma part de cap superestructura de partit a nivells més elevats: l’Alternativa d’Esquerres per Badia és sobirana per si mateixa, sense ordres, polítiques, ni normes imposades des d’alt.

Som gent de Badia, sense “jefes” per sobre que ens diguin el que està bé i el que no. 

Defensem i posem en pràctica una forma diferent de fer política amb una organització asssembleària i de respecte a la voluntat de les bases i de la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Badia, que respon a les demandes del municipi i radicalitzar la democràcia…

…sense perdre la visió global

Des de l’AEB actuem en el nostre àmbit més proper, però amb la intenció de contribuir a un canvi global a la societat i per tant, sense perdre de vista la situació general. 

En aquest sentit participem en campanyes generals que busquen un món millor i mirem d’aporpar-les a Badia.

Igualment hem recolzat projectes de cooperació amb aquells que en diversos llocs del món lluiten per canviar la seva condició de desafavorits.

Treball comarcal

Tot i ser un grup local, els últims anys hem participat en projectes i campanyes conjuntes amb altres grups alternatius del Vallès Occidental.

Molts dels problemes, dels conflictes o de les desigualtats que patim no són exclusius de Badia, ni acaben a la frontera del municipi. És bo doncs, treballar-los cojuntament amb altres persones dels pobles propers que tenen una visió molt propera a la nostra. Sempre una visió horitzontal de col·laboració i no de jerarquies.

Acció municipal participativa

Des de les primeres eleccions locals a Badia el 1995 hem estat presents a l’ajuntament. Hem treballat al govern i a l’oposició, però sempre amb uns criteris clars. 

L’acció a l’ajuntament és una eïna més per intentar transformar la societat cap a la justícia social i la igualtat. 

La política no pot ser una professió, som ciutadans que fem política. 

Tractem de fer arribar la veu dels badiencs a l’ajuntament, però sobretot treballem per que la puguin fer arribar directament intentant aprofondir en la participació ciutadana.

Entenem que la democràcia no pot ser la delegació, a través d’un vot cada quatre anys, dels nostres assumptes i interessos en mans d’uns representants elegits. Creiem que la democràcia és, abans que res, autorganització dels veïns i dels treballadors per a resoldre els seus problemes. Creiem que la democràcia és participació autèntica i real. 

Per això la nostra organització interna és ASSEMBLEARIA des del moment que el seu òrgan de decisió màxim és l’Assemblea de tots els militants i simpatitzants. Un cop a la setmana l’assemblea es reuneix per a tractar els temes que afecten al municipi i els temes relacionats amb el plenari municipal mensual. De les conclusions tretes de l’Assemblea se’n pren bona nota i son les polítiques que s’han de seguir. A més, també es fa un repàs dels temes que portam entre mans. 

Acció comunitària reivindicativa

Un dels nostres camps de treball com a grup polític i social és la lluita, la reivindicació col·lectiva.

Des d’aquest punt de vista recolcem les lluites ciutadanes que puguin sorgir a la nostra població. Però també iniciem reivindicacions en aquells casos en que veiem clara la necessitat d’informar a la ciutadania i que aquesta prengui la paraula. 

La movilització i organització de la comunitat, de la que han de ser protagonistes és una de les nostres principals línies de treball.

Desenvolupament sociocultural

També ens hem preocupat sempre pel desenvolupament de la cultura al nostre poble. La democràcia cultural en les seves diverses expressions ens aporta coneixement i el coneixement ens facilita prendre decisions, prendre partit. 

Per això des de l’AEB organitzem exposicions, xerrades, concerts, actuacions, festes i debats, sempre des d’un punt de vista alternatiu. 

Gent de Badia 

Tots aquells que avui formem part de l’AEB hem lluitat sempre per la dignitat del nostre poble. Això ens ha unit en el passat i continua essent una de les raons que cimenten la nostra unió al present i al futur. 

Per fer possible l’alternativa és necessari un esperit de construcció, una visió col·lectiva en positiu. 

Això necessita de militants actius i actives, cosa que fa que la militància en aquest partit no sigui tan fàcil com en altres, però que per altre part permet expressar la seva opinió i iniciatives a tots els militants per igual. I encara més, el grau d’obligació en la realització de feines és inexistent ja que l’acció política dels militants és voluntària. Tot això ens ha dut a que només tenim els càrrecs que legalment hem de tenir: un coordinador, encarregat de la difusió de la informació interna; un tresorer que porta els comptes; un secretari que no té cap funció; i tres regidors que fan de portaveus.

El nostre nom sempre ha expressat un desig, més que la certesa de ser l’alternativa, i aquest desig continua viu i per tant ha de continuar viva la construcció de l’AEB. El manteniment i actualització constant de l’AEB com a moviment unitari de l’esquerra pot contribuir a l’elaboració d’una proposta unitària de l’esquerra badienca.  

Així que ja sabeu, si voleu participar d’un partit transparent i participatiu on s’us escolti sincerament, on es tingui en compte, on no s’us amagui res i sigueu part d’ell al nivell que vosaltres trieu… estarem encantats de comptar amb vosaltres. Ens trobaràs a El Casal de l’Esquerra c. Burgos 18 a la plaça de l’aspirina (o de la Sardana). De dimarts a divendres de 18 a 21 h. (on som?)

 

Mostra un mapa més gran


Mostra El Casal de l’Esquerra en un mapa més gran