Ple Municipal Octubre

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

El passat dimecres, dia 28, va tenir lloc el Ple municipal de l’Ajuntament de Badia del Vallès corresponent al mes d’octubre.

El primer punt de l’ordre del dia va ser la proposta d’acord per impulsar mesures per aconseguir un acord transatlàntic per al comerç i la inversió entre la UE i els EUA, més conegut com a TTIP. Es va recordar que el seu grup rebutja les negociacions actuals, argumentant que aquestes haurien d’estar presidides per la màxima transparència i informació, però no el fet que hi hagi una relació. L’acord que va defensar insta a realitzar un estudi d’impacte del TTIP al nostre país, tal com s’ha fet en d’altres països europeus; a garantir l’exclusió de la negociació dels serveis públics d’interès general i a garantir els drets laborals de la ciutadania obligant els Estats Units a ratificar i implementar totes les normes laborals essencials de l’Organització Internacional del Treball (OIT). Per l’AEB, el regidor Álvaro Pacheco, que va voler deixar clar que el TTIP és un tema que preocupa molt el seu grup, va posar de manifest la dificultat d’arribar a acords amb els EUA per la falta de drets tant laborals com socials existent al país. El resultat final de la votació va ser de 8 vots a favor (PSC) i 8 en contra (AEB i BeC). Davant l’absència de la regidora del PP, el punt va quedar aprovat gràcies al vot de qualitat de l’alcaldessa.

El següent punt va ser una moció per a la creació d’alternatives al parc de Joan Oliver, presentat per l’AEB i que recollia també aportacions del grup municipal socialista. La proposta, que va ser aprovada per unanimitat, va ser explicada per la regidora de l’AEB Teresa Carceller i inclou, entre d’altres, l’habilitació temporal d’espais de joc infantil mentre durin les obres del parc i la reubicació en altres zones dels jocs que s’han desmuntat.

Seguidament, va arribar una moció que sol·licita a la Generalitat de Catalunya que garanteixi beques de menjador a tots els infants en situació de vulnerabilitat. La proposta, recorda que malgrat l’agreujament de la situació social, la partida pressupostària que la Generalitat dedica a les beques menjador fa 4 anys que està congelada i que l’Ajuntament, malgrat no tenir-hi responsabilitats competencials, va complementant el sistema de beques del municipi, amb importants aportacions econòmiques. La regidora de Benestar Social, Mª José Granados, va respondre que, efectivament, l’Ajuntament ja compensa les beques i que, a més, aquest és un tema que ja s’està treballant des del Consell Comarcal del Vallès Occidental i va anunciar, com a conseqüència, que el seu grup hi votaria en contra, no per estar en contra de l’objectiu de la proposta, sinó de la forma. L’alcaldessa, Eva Menor, va afegir que la moció era incompleta i que no era d’utilitat, per la qual cosa ja se n’havia demanat la retirada prèviament. El punt va ser rebutjat amb un resultat de 8 vots a favor (AEB i BeC) i 8 en contra (PSC).

El següent punt a tractar pel Ple municipal va ser una altra moció sobre el TTIP. La proposta de rebuig a l’Acord Comercial d’Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió entre la UE i els EUA va ser desestimada per 8 vots en contra (PSC) i 8 vots a favor (AEB i BeC).

En canvi, el Ple de l’Ajuntament de Badia va aprovar, per unanimitat, donar suport a l’adhesió a la campanya “Tanquem els CIE” (Centre d’Internament d’Estrangers). Es va anunciar que el CIE de Barcelona tancarà les seves portes el dia 30 d’aquest mes, tot i que no de manera definitiva, sinó per obres i va anunciar una mobilització davant les seves portes, el mateix dia 30 a les 18 h, per exigir-ne el tancament definitiu.

També es va aprovar un punt sobre l’adaptació dels parcs infantils de manera que permeti tots els infants, amb o sense discapacitats, jugar junts. La regidora Elísabeth Ruiz va demanar que cada vegada que es dissenyi un nou parc a Badia o se’n rehabiliti un, es pensi a incloure-hi jocs adaptats per a infants amb diversitat funcional. El regidor Rafa Moya, del PSC, va recordar que això ja s’està fent en els nous parcs (Joan Oliver i Mediterrània) i va anunciar l’abstenció del seu grup per tal de permetre que la moció tirés endavant. El resultat final de la votació va ser, doncs, de 8 vots a favor (AEB i BeC) i 8 abstencions (PSC).

L’últim punt de l’ordre del dia reclamava, entre d’altres, declarar Badia del Vallès municipi contra el maltractament animal, la creació d’un consell municipal específic de protecció animal, dotar la Policia Local d’un lector de microxips per a animals de companyia abandonats o perduts o impedir en els espais i mitjans d’informació de titularitat pública municipal la publicació d’activitats que comportin violència o explotació d’animals. El punt va ser rebutjat per 8 vots a favor (AEB i BeC) i 8 en contra (PSC).

Font: Ajuntament de Badia del Vallès

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed