Parlament investidura AEB

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Bon dia i gràcies a totes i tots per la vostra presència en aquesta sala de plens.

En primer lloc voldríem començar la nostra intervenció agraint el vot a les 1.349 persones que han donat suport a l’Alternativa d’Esquerres per Badia (AEB) i que han fet possible que les 5 regidores de l’AEB siguin avui aquí. Gràcies.

Cada vegada som més, cada vegada més fortes.

cincAEB L’AEB creix des de fa molts anys en nombre de vot, en percentatge de vot, en regidores i, el que és més important, en suport social.

Quan Badia vulgui, l’AEB hi serà per canviar aquesta ciutat.

Personalment, vull agrair el seu suport a l’assemblea de l’AEB, companys i companyes de viatge en totes les situacions.

Volem felicitar i desitjar sort a totes les regidores que avui han pres possessió.

Si d’alguna cosa estem especialment orgullosos és de l’absència de feixistes en aquesta sala de Plens.

Encetem una nova legislatura que, com totes, estarà ben plena de reptes per a la ciutat.

Hauríem volgut començar amb la notícia d’un acord en la modificació de la Llei de Creació de Badia que blindés el nostre finançament i el reconeixement del dèficit estructural fiscal de la ciutat. Malauradament, la recança d’ERC i de CiU no ho ha fet possible i treballarem a partir de ja per aconseguir-ho, plegats, a partir del 27 de setembre amb el nou govern a Catalunya.

Presentem alcaldable perquè tenim un projecte propi. Presentem candidatura a l’alcaldia des del convenciment que l’AEB és necessària per la nostra ciutat. Arribem a aquest Ple d’investidura sense cap acord polític contra natura amb forces que representen tot el contrari del que és i serà l’AEB .

IMG_3662

Refermem la voluntat de treballar amb tothom però no tot s’hi val.

Més enllà d’aquesta situació política conjuntural, des de l’AEB volem treballar contra l’atur i la precarietat amb el suport a l’economia social. Volem construir un  altre  model de  relacions econòmiques  més just  i   igualitari,  on  la riquesa sigui  repartida entre  tothom, utilitzant l’ajuntament   per  a treballar  en  aquesta direcció. Donar  eines  a  les persones sense  una   feina digna  i  oferir-­los possibilitats  i   sortides.  L’economia  social  ha  de ser   un dels eixos, juntament  amb  la  formació  i la  recuperació  de serveis públics,  d’aquest treball.

Des de l’AEB treballarem per a recuperar els serveis públics. Uns serveis  públics  que han de respondre a donar  cobertura  als drets  de  les  persones  i  a les  necessitats  col·lectives.  A Badia molts d’aquests serveis han  estat  privatitzats.  El resultat ha  estat  que  els  serveis  han  patit  un   retrocés en  qualitat,  han  fomentat pèssimes condicions laborals  i  en molts casos s’han encarit, a més d’escapar del possible control dels ciutadans.

Per tot això, treballarem per la recuperació d’aquests serveis per a la seva gestió pública.

Defensarem mesures d’urgència contra la pobresa (alimentació, habitatge, energia) i la tolerància zero a la corrupció.

Els ajuntaments són la part de l’administració més propera als ciutadans i no poden desentendre’s de la situació precària que viuen moltes persones. Cal prioritzar mesures que puguin pal·liar el més urgent sense oblidar el treball de fons per atacar les causes d’aquesta situació.

Des de l’AEB defensarem la participació ciutadana com a eina bàsica d’intervenció política. A l’ajuntament es prenen decisions que afecten a tots i totes i cal enfortir la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació a l’ajuntament com la gran eina de presa de decisions, i no només a nivell institucional, sinó bastint una xarxa d’entitats forta que permeti aquesta participació. Per tant, la implicació amb els moviments socials és una peça clau en la nostra manera de fer política.

Defensarem la promoció de les energies alternatives de proximitat i un model de mobilitat sostenible.

Volem una ciutat integradora i ben cohesionada socialment. Volem que a Badia hi visqui tothom i s’hi senti ben acollit, respectat i formant part de la comunitat. Treballem perquè Badia sigui inclusiva i tothom hi pugui desenvolupar el seu projecte vital amb plena autonomia i sense barreres arquitectòniques ni socials. Promovem la nostra cultura i la identitat nacional, així com la integració activa en iguals condicions i amb plens drets de les persones que s’incorporin a viure a les nostres comunitats.

IMG_3709

Pensem globalment i actuem localment. Per això ens  impliquem  i estem  en   contacte  amb  els moviments  socials   internacionals, practiquem  la solidaritat  entre  pobles i comunitats de manera recíproca,  intercanviem experiències  més  enllà del nostre  àmbit local  i  comarcal.  Volem  transformar el  món  en  que vivim  per fer-­lo més   just, sostenible  i  igualitari,  però  som   conscients  que no  podem pretendre   un  món  millor  si  no treballem  cada   dia per  fer-­ho  possible  al  nostre voltant.

Defensem una altra manera de fer política. No som professionals, ni pretenem  ser-­ho.  Ens  dediquem a  la   tasca pública en  interès  de tots,  com   un servei  a  la comunitat.   Volem   recuperar  el  valor de  la política com   quelcom que  és  cosa  de  tots, superant  la desafecció  dels  ciutadans  a la mateixa.

Des  de l’ajuntament  volem  defensar   el  dret dels ciutadans  a decidir  sobre   el  nostre  futur col·lectiu.  Hem  de   poder  decidir sobre  els temes més   importants  que  afecten  el nostre municipi.

Per tot els motius esmentats, l’AEB presenta candidat a l’alcaldia en aquesta sessió d’investidura.

Visca l’Alternativa d’Esquerres per Badia!

Visca Badia del Vallès!

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed