Municipalisme al servei de les classes populars

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

L’Alternativa d’Esquerres per Badia present en aquestes jornades de formació i intercanvi d’experiències entre candidatures de l’esquerra alternativa convocades per les CUP.

Diversos membres de l’organització alternativa badienca han participat activament d’aquestes jornades. Tècniques, recursos i enfocs per a l’anàlisi de la realitat, tàctica i estratègia, experiències de govern, campanyes electorals, política al carrer i a la institució, remunicipalització, reactivació econòmica, lluita contra l’atur i molts altres temes en dos dies atapeïts de ponències, debats i tallers amb la mirada posada en les eleccions municipals d’aquest 2015.

municpop1A més de participar coma assistents, des de l’AEB també es va presentar una ponència a càrrec de l’Albert Díez amb el títol “la institució i el carrer”. Entre altres coses, Díez va explicar per què l’AEB sempre s’ha plantejat que el seu treball polític és important tant al carrer com a la institució donant tres motius: “En la meva opinió, que és la que ha anat construint l’AEB:

1) Perquè ho volem canviar tot i no tot es pot canviar des de l’ajuntament.
2) Perquè el que es pot canviar des de l’ajuntament no ho canvies tu sol com a regidor per molt espavilat i marxista que siguis.
3) Perquè el model de govern que proposem és diferent al majoritari i sense una majoria social favorable podria fracassar.”

municpop2Per explicar aquest tercer motiu va afegir que “cal treballar per un canvi social, un canvi de mentalitat capa a formes de vida més comunitàries, més de compartir i ajudar-se, de pensar en la col·lectivitat més que en l’individu, en cas contrari, arribar al govern no portarà el canvi que volem. Hi ha gent que vol que guanyis perquè entris a l’ajuntament i ho facis millor que els que hi han, però nosaltres pretenem que la gent vingui amb nosaltres al govern a intentar-ho fer millor.”

municpop3Díez va relacionar aquest plantejament amb les paraules de Gabriela Serra que havia afirmat que tots podem disentir i de fet, tothom ho fa, però que té més merit resistir que consisteix a intentar fer una protesta organitzada i que encara més el pas següent que és intentar incidir, és a dir tenir capacitat de canviar allò que ens agrada, construint d’una manera diferent.

Per Díez, aquesta és la intenció del treball de l’AEB al carrer i a la institució, “partir de la disensió, del no estar d’acord, ser capaços de resistir i sempre que sigui possible incidir en la realitat de Badia per millorar-la”.

La propera cita de l’AEB de cara a les municipals serà ja una assemblea organitzativa per posar les bases de la candidatura municipal per canviar el govern de l’ajuntament. L’assemblea serà el proper 31 de gener a les 16,30 h. l’escola la Sardana i tota la població que ho vulgui i és convidada, partint de les prop de 200 persones que ja han signat el manifest El Poble a l’ajuntament.

cartellassem1

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed