​El medi ambient no se’n va de festa

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Tot just acaba la Festa Major i des del Grup Municipal de l’AEB voldríem fer veure la necessitat de fer canvis a les casetes del recinte firal per tal de que les festes siguin lo més mediambientalment sostenibles.

Només els que anem a primera hora del matí per les casetes del recinte veiem com es poden arribar a embrutar els nostres carrers en una festa major.

Podem veure com, fins i tot, un parc encara per acabar queda ple de gots de plàstics i llaunes buides.

L’incivisme! Sí, però només en part…

xiringo aebPerquè què poden fer l’equip de govern i els partits polítics que muntem xiringo per prevenir, ni que sigui una mica, aquest incivisme i contribuir, d’aquesta manera, a que no siguin els carrers del recinte firal del nostre municipi el resultat d’un camp de batalla de brutícia en aquests dies de festa?
Nosaltres proposem, com ja fa anys que venim fent, que a les casetes del recinte firal es distribueixin begudes en gots de plàstic reutilitzables i que, en cap cas, es doni la llauna, sinó que es facin servir ampolles retornables.

És més feina? Si, i tant!. El nostre esforç ens costa fer-ho d’aquesta manera i als veïns que venen a consumir al nostre xiringo també els hi costa un esforç. Però tots ho fem de bon grat, perquè hi creiem!

Ja n’hi ha prou de reivindicar el dia del medi ambient perquè el calendari ho marca i la resta de l’any, o quan es té l’oportunitat de donar exemple, no es faci res per l’esforç que comporta. D’això se’n diu cinisme!. Pel medi ambient tots hem de mirar cada dia activament, al igual que li demanem als nostres veïns que ho facin, mitjançant campanyes com la darrera que hi ha hagut no fa gaires dies de l’AMB a peu de carrer per conscienciar sobre el reciclatge.

O pensem que no li costa un esforç al veí separar residus a casa?

IMG_20160619_075851Potser no demanem als veïns que aguantin mobles i que els llencin quan hagin quedat amb l’empresa que els vindrà a recollir per tal d’evitar la presència de voluminosos al carrer?

No s’insisteix dia sí i dia també que s’ha de fer ús de la deixalleria?

Com es pot demanar des de l’institució que els veïns facin un esforç en matèria de reciclatge si els partits que posem xiringo no donem TOTS exemple aplicant algunes mesures tant senzilles?

És per això que des del grup municipal de l’AEB animem a l’equip de govern a que treballi a partir d’ara per tal de facilitar que l’any que ve les associacions facin ús dels gots reutilitzables enlloc dels d’un sol ús i que en cap cas es donin les llaunes al consumidor.

També voldríem demanar a la resta de partits polítics, que tots, de ben segur, porten mesures mediambientals en el seu programa electoral i per tant estan prou conscienciats, que comencin a treballar, també a partir d’ara, per tal de que les festes de l’any que bé siguin més sostenibles i poguem, tots plegats, contribuir a no culpar només a l’incivisme del que nosaltres no prevenim.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed