Les converses AEB omplen la Plaça Major

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

La plaça Major de Badia es va omplir dissabte per escoltar les Converses AEB, un innovador format que la formació local va mostrar a la ciutadania badienca. L’acte, conduit per l’Albert Díez, va comptar amb l’acompanyament musical del pianista Edu dr. Melon.

Converses 8

La primera en conversar amb l’Albert Díez va ser la regidora Montserrat Montañés ens va explicar que suposa ser dona i regidora assembleària. Desprès va fer un balanç de l’actual legislatura amb l’actuació del govern socialista i les propostes formulades per l’Alternativa d’Esquerres per Badia. En aquest sentit va destacar la Badia de las Vallas amb una via pública abandonada a on ni “Tenemos ni tendremos” fent referència al lema electoral de 2011 de qui afirma que és la seva hora, com si tots els anys de regidora i alcaldessa d’Eva Menor haguessin estat un escalfament. Davant dsaquesta proposta, Montañés afirmà que la gran diferència és al lema “el Poble a l’ajuntament”, la proposta col·lectiva i integradora de l’AEB. Montañés remarcà la feina feta pel grup municipal de l’AEB destacant lsimpuls de la Llei de Finançament de Badia, la lluita per a la retirada de l’amiant sense cost pels veïns o que els aturats no patissin cap discriminació en l’accés al poliesportiu.

converses 1

Tot seguit va ser el jove Álvaro Pacheco, nou valor de l’AEB que va explicar la seva relació amb el moviment 15M i destacà l’organització de l’AEB per lluitar per millorar la qualitat de vida a Badia i de la nova manera de fer política que representa, amb ciutadans com a polítics no professionals que dediquen temporalment el seu temps per a millorar la ciutat i transformar la societat amb un peu a la institució i un altre als moviments socials. Tot seguit intervingué la Ruth Escolà, membre del Banc del Temps Concha Hurtado i número 4 de la candidatura de l’AEB. Escolà remarcà la importància de la comunicació i la transparència de la gestió municipal així com de la participació ciutadana.

Converses 6

El següent convidat a intervenir va ser Joan Tafalla, primer alcaldable de l’AEB a l’any 1995 que va parlar dels inicis de l’AEB i de la cinquentena de vots que van faltar per a poder assolir l’alcaldia. També del paper de la formació a l’ajuntament sol·licitant un municipi independent però amb pressupost suficient.

converses 3

Per acabar, l’Albert Díez va presentar el cap de llista de l’AEB per assolir l’alcaldia el proper diumenge 24 de maig, l’alcaldable Quim Duran. Duran va explicar la seva visió de la campanya electoral 2015 des de la tranquil·litat de saber que l’AEB treballa dia a dia durant quatre anys i no quinze dies per aconseguir un grapat de vots.

converses 5

Igualment va remarcar la importància de posar l’accent polític en qui més mateix, aturats, precaris, els qui no arriben a final de mes, els discriminats i, sobretot, els joves. Insistí en la necessitat de crear empreses cooperatives, plans d’ocupació i formació en noves tecnologies, energies renovables i rehabilitació d’edificis, en oferir oportunitats i no excuses. Lamentà la privatització de serveis a l’ajuntament de Badia i la necessitar de remunicipalitzar-los. Altres temes van ser la pobresa energètica, la lluita d’afectats per la hipoteca, aturats, el transport públic o la retirada de l’amiant. La reforma del sistema de finançament de Badia impulsada per l’AEB després de ser l’únic partit que s’oposà al conveni vigent va ser un dels altres temes tractats. Duran feu balanç de la legislatura amb un feble govern socialista recolzant-se en el Partit Popular i les seves polítiques.

L’acte acabà amb una crida a anar a votar el 24 de maig per una alternativa d’esquerres capaç, més que mai, de portar #elPoblealuntament.

converses 2

Suport gràfic a:

https://picasaweb.google.com/111465400409439427148/Converses2015?authuser=0&feat=directlink

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed