L’AEB s’oposa al projecte d’ampliació de la C58

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

L’AEB ha subscrit la proposta d’acord de tots els grups municipals per mostrar el seu rebuig a un projecte que afectarà greument Badia

Fa pocs anys que vam veure com l’autopista s’ampliava per donar accés al Centre Comercial de Sabadell Sud (ikea). Es van aplicar mesures suposadament correctores amb el medi ambient, com és la barrera sònica, que poc eficaç ha estat com s’ha demostrat amb el temps.

Ja en el seu dia ens vam posicionar en contra i vam defensar el semi-soterrament de l’autopista.

Ara tenim una nova amenaça, l’ampliació de la C58 entre Terrassa i Badia per millorar l’accés amb l’AP7.

Una decisió que afecta Badia i que es pren fora de Badia

A l’AEB ens preguntem:

S’ha produït i descartat un estudi real de mobilitat abans d’executar aquest projecte? Ningú no el coneix.

Sha esperat al resultat de l’estudi de transport públic de la comarca que actualment s’està desenvolupant al Consell Comarcal? Sembla ser que no.

Algú creu que tenir més fluïdesa en aquest tram farà que el trànsit sigui més fluït més endavant? Nosaltres pensem que no.

S’han fet estudis sobre la presència d’amiant a l’entorn de l’autopista? Creiem que no.

Encara tenim pendents mesures correctores promeses en la passada ampliació pendents de realitzar pel Departament de Territori, com són la reposició dels arbres perduts i la reparació del col·lector trencat a l’alçada de l’IES Badia del Vallès que varen trencar amb les obres, amb les conseqüents sortides d’aigües fecals, generant un greu problema de salubritat a la zona que des de l’equip de govern, a dia d’avui, no ha estat capaç de resoldre.

Se’ns diu per part de la regidoria que s’ha consensuat una serie de millores com serien l’ampliació de voreres, un carril bici i la preparació de la nova zona d’horts a la zona de l’antiga depuradora i que el Departament de Territori s’ha compromès a reparar el col·lector trencat i a preparar el camí per accedir als terrenys de la nova zona d’hort de forma segura.

Nosaltres a hores d’ara no hem tingut prou temps per veure sobre plànol com quedarien aquestes millores ja que fins fa ben poc (després de Ple de setembre) no hem tingut accés al projecte actualitzat datat en abril d’enguany. Projecte de 3770 pàgines.

Una cosa sí sabem: totes aquestes millores pactades en cap cas han estat consensuades amb els partits de l’oposició per tant per part de l’AEB no podem dir si validem o no aquestes millores.

Aquesta ampliació tindrà afectació a la zona dels horts, és per això que a comissió d’urbanisme vam demanar ser presents a la reunió que el Departament tindrà amb els hortolans per tal d’explicar-lis els projecte i les etapes del mateix.

En aquest sentit, caldrà treballar en un nou projecte d’horts urbans per poder concretar i ordenar les seves potencialitats i la fórmula de gestió més idònia en cada cas. Tots tenim molt a dir-hi.

Per tant rebutgem el projecte d’ampliació de la C-58, però també volíem posar de manifest les maneres de fer d’aquest equip de govern, al nostre entendre, poc participatiu.

Mentre escrivim aquest article ens arriba la notícia que el departament de Territori acaba d’adjudicar les obres d’eixamplament de l’autopista.

Política de fets consumats i massa incògnites a resoldre.

Una vegada més, Badia surt perdent.

Vista panoràmica de Badia del Vallès des de dalt del campus de la UAB. 

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed