L’avinguda Cantàbric no pot ser una ronda de Barberà

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Aprofitant les obres per a la millora de l’enllumenat central de l’avinguda Cantàbric / carrer Tibidabo s’està procedint a la reforma de la mitjana i l’adaptació dels passos de vianants. La nostra sorpresa ha estat comprovar que també s’estava procedint a l’eliminació de la cruïlla existent a l’alçada del número 29, cosa que rebutgem.

L’única explicació possible és que Barberà considera el carrer Tibidabo com una ronda del seu municipi que preveu connectar a la nova rotonda de la N150.

 

Sorpresa perquè el govern municipal no va informar en cap moment que s’executaria un canvi com aquest, tot i que després hem comprovat que formava part del projecte. Rebuig perquè considerem que aquesta modificació que crea un tram de gairebé 500 metres sense sortida ni a esquerra ni a dreta, pot generar greus dificultats de mobilitat interna a Badia i fins i tot de seguretat. Per moments es pot generar un augment de velocitat propi de vies ràpides en no haver entrebancs i per moments es poden crear cues amb el camió de les escombraries o amb un cotxe avariat que ningú pugui esquivar, ni tan sols les ambulàncies o bombers. Es converteix el tram de l’avinguda Cantàbric entre la rotonda amb Via de la Plata i la cruïlla amb el carrer de Saragossa en una mena de “ratera pels veïns”. L’única explicació possible és que Barberà considera el carrer Tibidabo com una ronda del seu municipi que preveu connectar a la nova rotonda de la N150.

És per tot això que, davant la gravetat dels fets, el grup municipal de l’Alternativa d’Esquerres per Badia (AEB) va sol·licitar a l’equip de govern que ordenés immediatament l’aturada cautelar de les obres a l’avinguda de Cantàbric i la convocatòria extraordinària de la comissió informativa d’urbanisme per informar correctament de l’execució del projecte els grups municipals de l’oposició. En tractar-se d’una modificació no discutida, volíem saber-ne l’opinió del govern i de la resta de partits. Sembla que ningú havia caigut en que s’eliminava aquesta cruïlla i ara tenim un problema amb unes obres que executa l’Àrea Metropolitana i que són compartides amb Barberà.

Des de l’AEB considerem que és més fàcil i barat obrir ara la mitjana, una mica més avall, per a poder girar en direcció al carrer de l’Empordà de Barberà (on està la farmàcia) que seguir amb l’obra i després haver de buscar solucions per a les emergències un cop instal·lat l’enllumenat i la jardineria. Des de l’AEB estem decidits a intentar que es reobri la mitjana de Cantàbric per raons òbvies de seguretat i sentit comú i convidem als veïns afectats a fer arribar la seva opinió al nostre ajuntament mitjançant recollida de signatures o la presentació d’instàncies amb reclamacions individuals i/o col·lectives. Tots els que comparteixin la necessitat de reobrir el pas de gir poden comptar que donarem suport a les mobilitzacions que engeguin.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed