L’Alternativa d’Esquerres per Badia vota en contra d’un pressupost gens creïble

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

L’Alternativa d’Esquerres per Badia ha mostrat els seus dubtes sobre la credibilitat d’un pressupost continuista, resignat i realitzat sense la participació de la gent.

El nou pressupost accepta i es resigna davant les retallades, al temps que manté o incrementa serveis externalitzats.

El pressupost s’ha aprovat únicament amb els vots del PSC i gràcies a les abstencions del PPC i ICV. La resta de grups hem votat en contra.

En un moment d’absoluta incertesa econòmica, no és pertinent elaborar un pressupost municipal en què una part important dels ingressos no resulten gens creïbles.

El portaveu de l’Alternativa d’Esquerres per Badia, Quim Duran, ha manifestat que “el projecte de pressupost 2012 que presenta l’equip de govern, no respon a les necessitats de Badia del Vallès i de la seva gent. Són uns pressupostos que des de l’AEB, entenem no resoldran els nombrosos reptes i mancances que té aquesta ciutat.” “Tant mateix, el pressupost que ha aprovat inicialment el PSC, amb l’abstenció del PP i ICV, no és realista, no és responsable tirar endavant un pressupost amb tant poc creïble en un moment en què i cal ser molt curós amb les despeses i ajustar-les a les necessitats reals de la ciutat.”, afirma Durán.

Són uns pressupostos continuistes que presenten com si tinguessin majoria absoluta, fent i desfent partides sense articular cap línia política més enllà de l’acceptació de les retallades externes i l’adequació administrativa interna.

Davant d’una proposta de pressupost continuista, des de l’Alternativa d’Esquerres vam fer arribar tot un seguit de propostes, que l’equip de govern un cop més ha rebutjat. Han estat incapaços d’arribar a cap acord amb cap força política i han tornat amb no comptar amb la participació de la ciutadania.

Novament l’equip de govern ha desaprofitat l’oportunitat que dona el moment de l’elaboració i discussió dels pressupostos per abordar col·lectivament els reptes que tenim com a ciutat, les necessitats de la ciutadania i la manera d’oferir els millors serveis públics des de l’Ajuntament, d’establir les línies centrals de les polítiques municipals.

Destacava Sergio Escribano, regidor de l’Alternativa d’Esquerres per Badia, que “des de l’AEB sempre hem reiterat la necessitat d’establir mecanismes de participació de la ciutadania en l’elaboració dels pressupostos que el PSC s’ha negat sistemàticament a escoltar. S’ha negat a escoltar l’AEB, s’ha negat a escoltar els altres grups de l’oposició i, sobretot, s’ha negat a escoltar el poble.” Explicava que, “hem votat en contra perquè, en realitat, fem propostes a partir d’un pressupost imposat que no és nostre, que no sentim nostre, perquè tampoc no ho és dels ciutadans i ciutadanes de Badia”

L’Alternativa d’Esquerres per Badia recorda que aquesta situació no es produiria si hi hagués un sistema de finançament municipal just que donés estabilitat al municipi, una assignatura pendent.

No hi ha cap estudi, o almenys nosaltres no l’hem vist (tot i demanar-ho una i altra vegada), sobre les necessitats de cadascun dels serveis i les directrius polítiques que els han de guiar després l’assignació pressupostària corresponent.

En definitiva, aquest és un pressupost sense credibilitat perquè gran part dels ingressos es basa en xifres incertes i estimacions sense cap base. Un pressupost sense novetats, continuista, que no fa esforços reals per reduir la despesa innecessària i concentrar-se en les necessitats de la ciutat. Un pressupost opac perquè, un cop més, el temps mostrarà que el resultat final poc tindrà a veure amb el que es va aprovar el 2 de maig.

Si vols conèixer amb més detalls les nostres raons, mira el document exposat al Ple.

Exposició AEB Ple Pressupostos

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed