Grans paraules i pocs fets (o què fàcil és clamar contra injustícies i què difícil actuar contra elles)

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Álvaro PACHECO | Regidor de l’AEB. 

El passat ple de Novembre a l’ajuntament de Badia va ser tota una declaració d’intencions, marcat sobretot pel dia internacional contra la violència masclista.

Tots els grups municipals (a excepció del regidor del PP que directament no va aparèixer per l’ajuntament) vam aprovar mocions diverses. Contra la violència masclista, contra el Tancament de 29 Jutjats de violència sobre la dona, per reclamar mesures urgents contra la pobresa energètica, en suport de les cambreres de pis, a favor d’uns pressupostos socials i una fiscalitat progressiva a Catalunya i per la retirada de les avaluacions finals a l’ESO i el Batxillerat.

Grans principis i grans valors, sobretot en contra de la violència masclista. Però, en acabar el ple i no com a resposta a les mocions si no amb una paraula demanada amb antelació, una membre del col·lectiu Trenquem el Silenci va parlar durant el plenillo per denunciar la manca de recursos que reben per part de l’ajuntament. En concret van posar de manifest la situació kafkiana que porten un any patint per aconseguir una clau per un taulell d’anuncis a la plaça de la dona treballadora, que ningú fa servir, per posar informació sobre la violència vers la dona.

La regidora responsable d’aquest tema no va voler o no va saber que dir davant d’aquests fets i no va parlar. En canvi l’alcaldessa es va limitar a dir “Tomamos nota y a partir de hoy tenderemos puentes”

Tot un bany de realitat després d’omplir-nos la boca aprovant a dojo mesures contra la violència masclista.

És un tema important per si mateix, però també serveix de mostra d’una actitud, lamentablement, massa habitual. Clamem contra les grans (i petites) injustícies del nostre món i no som capaces de fer servir les poques o moltes eines que ens han encarregat gestionar per lluitar contra aquestes injustícies amb accions concretes i directes. Cal que el govern del nostre ajuntament actuï més i millor!

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed