Gran coalició PP-PSOE? A Badia, sí

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

(…) un PSC que podrà aplicar totes les mesures que vulgui, tot i estar en minoria, gràcies a un dòcil regidor del PP, sense necessitat de debatre, escoltar i intentar arribar a acords. Seria una pena i per això ens preguntem si aquesta aprovació és només el principi d’una “nova legislatura” del PPSOE.

El ple d’abril era a priori un ple tranquil, amb pocs punts en l’ordre del dia però que ha acabat donant algunes claus, que si no canvia molt la situació, marcaran el que resta de legislatura.

En primer lloc el nou regidor del Partit Popular, el Sr. Rafael Muñoz, va prometre el càrrec substituint la seva germana i exregidora Saray Muñoz desapareguda en els darrers plens, comissions i demés obligacions de les regidores, però no ha deixat de cobrar ni un sol mes les atribucions com a grup municipal 900€ a més de cobrar les indemnitzacions per assistència als (pocs) òrgans de govern, com totes les regidores de l’oposició. Per suposat que els càrrecs electes han de cobrar, però no pel simple fet de ser regidores sinó pel desenvolupar una tasca real de representació de la ciutadania.

El següent punt de l’ordre del dia era la delegació de competències a la ORGT (oficina de recaptació de la Diputació). Aquesta delegació era el quart cop que el govern la portava a ple donat que no havia aconseguit la majoria absoluta necessària (cal recordar que el PSC governa amb 8 regidors dels 17 totals). Doncs aquí comencen les claus d’aquesta “nova legislatura local”. El flamant nou regidor del PP va votar a favor i per tant es va aprovar la delegació amb els vots del PSC (8) i PP (1), l’abstenció del AEB (5) i el vot contrari de BEC (3). Fins aquí podria semblar tot normal, al PP li sembla bé aquesta delegació i li dóna suport, però hem d’explicar que aquesta aprovació té altres lectures.

Pel que fa al tema en sí mateix, això significa que els rebuts del pàrquing de la av. Burgos que els concessionaris no paguin en temps i forma ja no seran reclamats per l’ajuntament si no per l’ORGT, que cobrarà un tant per cent dels rebuts reclamats. Aquesta delegació serà doncs una despesa innecessària que assumirem totes les badienques, una despesa prescindible fàcilment, si l’equip de govern actual (o l’anterior o l’anterior del anterior, tots encapçalats pel PSC) hagués posat fil a l’agulla i haguessin constituït la comunitat de concessionaris del pàrquing, tal i com era la seva obligació i consta als contractes de concessions que es van signar l’any 2004.

És a dir, que han passat 4 legislatures amb 4 equips de govern diferents i cap ha estat capaç de fer les coses com toca. El pàrquing soterrat de la Burgos té unes despeses anuals al voltant dels 25.000€ que, fent “la cuenta de la vieja”, són 300.000€ en 12 anys que portem mantenint aquesta infraestructura, 300.000€ que s’han hagut de invertir en una infraestructura que només fa servei a 200 famílies del nostre poble i per guardar el cotxe, Si estiguéssim parlant d’altre tipus de serveis com esport, cultura o educació…  I els concessionaris de les places què? Una bona part d’ells i elles estan preocupats i indignats, són conscients que han de pagar les despeses de quotidianes, però no estan disposats a  assumir la responsabilitat de la manca de manteniment del pàrquing dels últims 12 anys, si abans l’ajuntament no l’assumeix les seves obligacions, això significa que molts retornaran els rebuts fins que el pàrquing estigui al dia tant administrativament com a nivell de serveis i manteniment. Això significa que l’ORGT haurà de començar a reclamar les quotes, i l’ajuntament a pagar aquestes reclamacions, el peix que es mossega la cua.

Tot i això, hi ha una lectura més de fons. El govern anomenat d’esquerres, del PSC ha estat incapaç de consensuar aquesta delegació amb cap dels dos grups d’esquerres del consistori, BEC o AEB. El PSC s’ha negat a canviar ni una coma del seu plantejament, tot i no aconseguir que s’aprovés la proposta en 3 ocasions. És més, mostren satisfacció per haver aconseguit el rescat del PP per sortir-se amb la seva. I aquest fet és el que malauradament ens indica el tarannà que pot prendre la gestió municipal, un PSC que podrà aplicar totes les mesures que vulgui, tot i estar en minoria, gràcies a un dòcil regidor del PP, sense necessitat de debatre, escoltar i intentar arribar a acords. Seria una pena i per això ens preguntem si aquesta aprovació és només el principi d’una “nova legislatura” del PPSOE.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed