Crònica del ple de Pressupostos 2017

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

El passat dimecres es va celebrar el ple extraordinari per aprovar el pressupost municipal per l’exercici 2017. Al ple per trencar la norma va aparèixer el regidor del grup del Partit Popular. El que també podria haver aparegut i a ningú l’hagués semblat estrany és Bill Murray, ja que el ple va tornar a ser el dia de la marmota.

Un partit socialista en minoria va tornar a fer servir el vot de qualitat de l’alcaldessa per aprovar un dels documents més importants i que més influeix sobre la ciutadania. Aquest vot va ser decisiu gràcies a l’abstenció del regidor del PP, el seu soci de govern a l’ombra. El projecte socialista està esgotat i només té sentit amb la crossa del partit que segons ells és el més reaccionari, però que no dubten en fer servir a cada decisió important de ciutat com el Pla General, el Pla de Mobilitat o ara amb els pressupostos.

Posem en dubte el criteri del regidor del PP, un regidor que havent anat només a una reunió de les 4 que s’han fet i sense haver fet cap proposta, ni tan sols cap pregunta, doni la clau al govern per aprovar aquest pressupost.

Des de l’AEB entenem que la metodologia de treball en la discussió dels pressupostos no ha estat la més adequada, en primer lloc no s’ha tingut present les reunions de regidors per àrees tal com es va fer per al pressupost 2016, cosa que dificulta el tractament de la informació. En segon lloc creiem que s’ha començat a treballar molt tard, que fins dues hores abans del ple no tinguem el document definitiu dóna una idea de com s’ha preparat aquest document. Si l’equip de govern pretén comptar amb el vot favorable de l’AEB els pressupostos s’han de començar a treballar com a mínim 5 mesos abans de la seva aprovació.

L’AEB sempre ha defensat uns pressupostos participatius i entenem que la proposta del govern és absolutament insuficient. Insuficient quant a la participació de la ciutadania i insuficient en el tractament amb els partits de l’oposició. Ens crida molt l’atenció que algunes de les partides més controvertides són fruit d’una decisió únicament de l’equip de govern. La nostra visió d’un Pressupost municipal és radicalment diferent, sent en primer lloc, les ciutadanes i els ciutadans els que han de decidir el gruix del pressupost, en segon lloc, les tècniques i els tècnics han de donar-li forma a les peticions veïnals i en darrera instància, l’equip de govern ha de ser qui decideixi les prioritats.

El pressupost que es va aprovar és un pressupost continuista que no inverteix de forma decidida i clara per cap de les problemàtiques que tenim al nostre municipi, com són l’atur, la manca de futur dels nostres joves o l’atenció a la gent gran. En canvi han fet una aposta molt decidida per la contractació d’un altre càrrec de confiança que li costa la ciutadania 55.984,14€, un càrrec que a hores d’ara ha demostrat ser més un passiu que no pas un actiu, un càrrec que fa ja 6 mesos que treballa i encara no hem pogut veure ni un sol aspecte en que la nostra ciutat hagi millorat. Aquesta figura també va ser molt criticada per part del grup de Badia en Comú per boca del seu regidor José Pérez que va posar de manifest la sobre càrrega de tècnics i tècniques que hi ha a l’àrea de territori i va quedar palès al manifestar “muchos mandos y poca tropa”

Finalment, l’AEB considera que cap dels pressupostos que es portin en aquesta sala de Plens seran uns pressupostos dignes per a la ciutadania de Badia en tant no es resolgui el tema del finançament i el dèficit fiscal de Badia. És responsabilitat de l’equip de govern dinamitzar les negociacions per a la constitució de la Comissió paritària ajuntament-Generalitat que es va acordar l’any 2015. Ha passat un any i mig des de les eleccions municipals i res se’n sap de la constitució d’aquesta comissió, resoldre d’una vegada per totes el finançament és per nosaltres una prioritat. Molt ens temem que aquest mandat sigui una decepció més en aquest sentit i que vostès es limitin a veure-les venir.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed