Associació de ¿ veïns ? de Badia del Vallès

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

El passat dimarts dia 1 d’abril, la Plataforma en Defensa del Transport Públic de Badia del Vallès (PABB), es va veure obligada a reunir-se al carrer. La causa? La persistent negació del nostre dret a utilitzar un equipament públic -de tots els veïns de Badia del Vallès-. Aquest equipament és, concretament, el local de l’associació de veïns de la ciutat.

 

Aquest fet no és aïllat. D’ençà de la creació de la PABB, hem mostrat la nostre voluntat de reunir-nos en un espai on tothom pogués sentir-se còmode, que fos públic i desvinculat de qualsevol organització o partit polític. El motiu? Doncs perquè aquesta és la naturalesa de la PABB; un grup de persones heterogènies que es reuneix per defensar un interès comú: Un transport públic i de qualitat. És per això, que com a ciutadanes de Badia, creiem que aquest espai havia de ser el local de l’Associació de Veïns.

Malgrat la nostra voluntat, sembla que hi ha certes persones que els hi molesta la nostra presència dins del local. Tant és així que primerament se’ns va dir que no podíem fer ús del local perquè hi havia un flux constant de gent i això podia entorpir les nostres reunions i el funcionament de la Vocalia dels serveis funeraris. La nostra voluntat de diàleg va fer que proposéssim de reunir-nos només un grup reduït de persones ( només de 7 o 8) i un sol dia a la setmana (dimarts), desplaçant les assemblees més grans al carrer. Tot i l’acord de les dues parts, vàrem seguir reben queixes sense sentit i tot d’excuses i impediments per a poder reunir-nos en aquest local. Aquesta absurda situació ha arribat a tal extrem que des de fa un mes, l’associació de veïns es manté tancada cada dimarts a la tarda ( incomplint l’horari d’obertura de la vocalia).

Davant d’aquesta situació la PABB, volem aclarir:

–          Agraïm a totes les membres de l’associació de veïns que ens han mostrat el seu suport i que s’han ofert voluntàries per obrir-nos el local si fa falta per a poder desenvolupar la nostra activitat. Demostrant que el conflicte en el que ens trobem és culpa d’un grupuscle reduït de persones de l’Associació de Veïns.    

–          Com a veïns i veïnes de Badia que desenvolupem una activitat en defensa del drets de les ciutadanes de la nostra ciutat, ens veiem amb tot el dret de poder utilitzar el local de l’associació de veïns, i per tant, manifestem que cap voluntat individual, ens aturarà per acomplir aquest dret.

–          Recordem que el local de l’Associació de Veïns és un local cedit per l’Ajuntament, i per tant, tots contribuïm amb el seu manteniment i com a conseqüència, totes en tenim el dret a poder-lo utilitzar de manera adequada i respectuosa.

–          Animem a totes les ciutadanes a participar en la Plataforma en Defensa del Transport Públic, que es reuneix cada dimarts a les 18:30h a l’Associació de Veïns ( més ben dit, davant l’AAVV, Associació de Veïns), o a participar en les Assemblees Generals de la Plataforma que es fan cada dimecres acompanyades de una acció reivindicativa. 

Plataforma en Defensa del Transport Públic de Badia del Vallès

03/04/2014

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed