A mig camí

Aquest mes de maig tot just es compleixen dos anys de les darreres eleccions municipals.

És un bon moment per fer un cert balanç de l’actuació del consistori en aquest temps.

Si preguntéssim a qualsevol ciutadà cap a on va Badia i quins projectes de futur es desenvolupen a la ciutat, probablement obtindríem el silenci com a resposta.

Fa molt de temps que la participació de la ciutadania en els afers públics s’ha desdibuixat per la desídia del govern municipal.

On són els consells municipals d’educació, medi ambient o gent gran? Què ha passat amb les trobades veïnals a la biblioteca?

Quan es convoca la ciutadania a participar hem d’estar disposats a dur a terme allò que aquesta planteja i decideix. En cas contrari; són els ciutadans que s’allunyen de la cosa pública. I això és el que està passant a Badia, operacions de maquillatge participatiu dissenyades per organismes de fora i fortament dirigits i controlats.

L’aliança entre el PSC i el PP a Badia ha estat una altra de les característiques d’aquests dos anys.

Desconeixem els interessos ocults d’aquesta unió contra natura amb la qual s’intenta anorrear la veu i les propostes de l’oposició d’esquerres al consistori.

Caldrà treballar els dos anys restants de legislatura en bastir una alternativa política forta per arrabassar les decisions importants amb vot de qualitat de l’alcaldessa o amb el suport del PP.

Amb un desenvolupament inexistent d’un Pla General urbanístic sense consens i amb protocols de retirada de l’amiant en edificis públics que no es compleixen.

Badia fa dècades que hauria de tenir garantit un finançament digne que no arriba.

Quines són les expectatives dels nostres joves sinó marxar o restar al carrer?

La darrera amenaça és ben propera, l’ampliació de l’autopista C58. Què ha fet el govern per aturar-ho? Res.

Badia resta instal.lada en la política de qui dia passa, any empeny i així ens va.

Quan municipis veïns, governats per governs del canvi de l’esquerra transformadora i alternativa estan apostant per la municipalització i la mancomunació de serveis, Badia resta amb pròrrogues milionàries de contractes a grans empreses privades.

Qui pensi que restant quiet al poder avança, s’equivoca.

Des de l’AEB, com sempre, continuarem treballant per Badia i els interessos col.lectius.

Som a mig camí del dia en que podrem capgirar aquesta inèrcia perversa que fa massa temps que dura.

Comptem amb totes.

Comments are closed