A Badia hi ha un perillós cementiri d’arbres

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
El gener de 2013 van començar les obres d’instal·lació de la barrera sònica a Badia del Vallès.

IMG_20150809_182842La barrera sònica  d’un quilòmetre de llargària (des del pont de la carretera de Cerdanyola fins a l’edifici El Molí), consisteix en la implantació de pantalles, unes vegetals sobre murs de contenció de formigó i les altres  de policarbonat, que oscil·len entre els 6 i els 8 metres d’alçada depenent del tram. En el cas del  tram que correspon al pont, les pantalles son transparents, de policarbonat. La resta del tram son pantalles amb espècies vegetals, excepte el tram que correspon a la zona de l’Institut Badia del Vallès, per mantenir el camí de ronda.
L’obra ha estat promoguda pel departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya amb un pressupost d’uns 2,6 milions d’euros.
LA SEVA HISTÒRIA:
 
La barrera sònica és una antiga reivindicació veïnal a la que l’AEB sempre ha donat suport sota la fórmula del semisoterrament de l’autopista.
 
En el  ple municipal d’octubre del 2007 s’havia aprovat de forma unànime el semisoterrament de l’autopista C-58, que hauria d’aconseguir reduir el soroll notablement i no com la solució actual que no beneficia en res als veïns que viuen d’un cinquè pis en amunt.
 
IMG_20150809_182811Evidentment, l’acord no es va complir.
 
En el Ple municipal del mes novembre de 2011 es va aprovar,amb 13 vots a favor (PSC, PP, ICV-EuiA, CIU i PxC) i els 4 vots en contra de l’AEB, la construcció immediata de la barrera sònica. El posicionament de l’AEB per votar en contra  es basava en que nosaltres demanàvem el  semisoterrament de l’autopista al seu pas per Badia. Tal i com va dir el portaveu del grup municipal, Quim Duran, en el ple: “la barrera sònica prevista és insuficient per corregir els problemes de contaminació acústica i medi ambiental que pateixen els veïns”.  
 
El nostre posicionament es fonamentava en un estudi de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) que deia que era viable la semicobertura de l’autopista amb un afegit de 2m a l’alçada de l’estructura. També en l’estudi realitzat per la Diputació de Barcelona que alertava ja el 2001 de nivells de contaminació sonora molt per sobre dels permesos. Amb posterioritat, també quedà demostrat l’alt índex de contaminació atmosfèrica.
 
ARA I AQUÍ
 
Passat més d’un any de la finalització de la barrera acústica ja podem fer una valoració de la mateixa.
 
Quan anem  a reunions veïnals, com la que es va  fer el mes de juliol per informar de les obres  de l’aparcament de l’avinguda del Mediterrani, comprovem que hi ha un gran descontentament per part del veïns amb aquesta barrera acústica.
En una reunió per parlar de les obres d’un aparcament, varen baixar veïns a queixar-se dels efectes negatius que la barrera sònica els hi produïa en el seu dia a dia, com eren la falta de llum durant el dia, les ventades a partir de determinada hora per l’efecte rebot, les rates i altres animals que hi feien els nius, i que se sentien empresonats ja que en lloc de les vistes que tenien com eren els arbres, muntanya i cel obert, ara tenien la barrera i que malgrat tot, ells continuaven sentint molt de soroll.
 
Més enllà de l’efecte estètic i funcional de la barrera sònica (si es que en té), des del grup municipal de l’AEB hem constatat, i així ho hem fet saber al regidor d’urbanisme de l’equip de govern i a la tècnica de medi ambient amb una visita sobre el terreny, que la barrera acústica ha estat la causant de la mort de molts dels arbres que fins ara feien de barrera natural, situats just darrera de l’Institut de Badia del Vallès, allargant-se fins al final de la barrera sònica, ja al carrer Menorca, tot i que no es poden veure perquè estan tapats per la muralla. Només a la part corresponent a l’institut hem comptabilitzat un total de 41 arbres morts i 22 arbres molt malalts . Dins l’institut, també n’hi ha, d’ arbres morts.
 
Segons van dir, ja  tenien coneixement de l’estat dels arbres però que no pensaven que estiguessin tant malament a dia d’avui. És clar que no ho havien vist, per això cal trepitjar terreny de tant en tant i es veu que no ho fan gaire, de fet s’entén que no hi vagin a passejar per un lloc tant deixat i brut on no hi ha ni una trista paperera per dipositar els excrements que generen els gossos que hi portem a passejar.
 
Durant la visita van expressar que el problema i la seva solució pertanyia a carreteres, cosa que no dubtem, però del que estem segurs és de que el seguiment de totes les obres que es fan a la ciutat, així com l’exigència de la reparació dels danys que aquestes ocasionen, si que és competència del govern de la ciutat.
 
Nosaltres exigim a l’actual equip de govern que faci de forma ràpida les gestions necessàries per aconseguir amb urgència la retirada dels arbres morts que poden ocasionar dos greus incidents:
-Que en cas d’una ventada o pluja forta caiguin a l’autopista i ocasionin un accident a aquells vehicles que no esperin trobar un entrebanc en el seu camí.
-Que una guspira comenci un foc que s’extendria com un cordó perimetral posant en greu perill als veïns de la zona i passant als arbres morts de l’institut.
 
També que els arbres siguin substituïts per uns altres, ja que aquesta barrera sònica natural es important i un pulmó per Badia  que al estar molt a prop de l’autopista pateix la contaminació del pas dels cotxes.

Per finalitzar que s’exigeixi a qui pertoqui, sembla que al departament  carreteres de la Generalitat, que la tanca que separa  Badia de l’autopista sigui consistent i no com l’actual.

Share on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Comments are closed